Mikor férjhez jöttem erre az alföldi vidékre, sok minden hirtelen eltünt a szemem  elől....pl. a hegyek, a dombok, a patakok...

Maradt a slambuc...

Sokáig nem voltam jó kapcsolatban ezzel az étellel. Az okát abban találtam meg, hogy sokan sokféleképpen s még annál is sokfélébben csinálják.

Szóval értitek..

De mivel a gyerekek szeretik, hosszú évek után én is megpróbáltam a saját magam slambucát, s ízlett:)

8 tagú családnak:

  • 500 g lebbencs tészta
  • 1 fej hagyma
  • 300 g húsos szalonna
  • kiskanál piros paprika
  • 5 db krumpli
  • só, bors

A hagymát, szalonnát, krumplit felvágom, külön kis tálakba rakom.

A szalonnát elkezdem pirítani, mikor megpirult kiszedem, ha nem elég a zsír teszek még egy kanállal, s a tésztát beletördelem s megpirítom, ha már a pirítás vége felé járok, a hagymát is beleteszem s egy kicsit együtt is kavargatom, majd visszateszem a szalonnát, a krumplit, a pirospaprikát s felöntöm vízzel, hogy ellepje, s még két újjnyi.Lefödöm, néha belekavarok s ha a krumpli kész, már készen is vagyunk. Ha túl száraznak ítélem, akkor öntök még hozzá vizet, mert szárazon nagyon nem szeretem, de van aki meg úgy szereti jobban...a mi házunknál ez a szokás....