Mint minden háziasszonynak, nekem is gondot okoz, hogy változatos, egészséges, könnyen pakolható, finom ételeket pakoljak a családnak, jelen esetben a férjemnek.

Nem csupán az egészségre kell koncentrálni, hanem arra is, hogy tápláló legyen, munkavégzésének megfelelő vitaminokhoz, tápanyagokhoz jusson.

Így találtam rá a zabpelyhes finomságokra. Előre is elkészíthetem, eláll a hűtőben pár napig, praktikus, finom.

Nem a legolcsóbb összetevőkből áll, ha igazán belead az ember lánya mindent, de a férj megérdemli:) 

Szóval tél van, fizikailag minden erőre szükség van, c vitaminban gazdag, fehérjékben dúskáló finomság következik:

Zabpelyhes üveg, hozzávalók: Vehetünk sima zabpelyhet, nekem most aszalt gyümölcsökkel kevert volt itthon. Jöhet egy kis szotyi, durvára darált tökmag, mogyi, dió és sok finomságot is lehet ízlés szerint variálni, krémjoghurt egy kis tejjel felhigítva, hogy a zabpehely meg tudjon puhulni. Valamint egy nagyon különleges újdonság amit most tesztelek, az ARÓNIA  magyar nevén Fekete berkenye.


Zabpehely tápérték 100g / 67 Kalória

A zabpehely a koleszterinszintre is jó hatással van, fehérjeforrás.

Napraforgómag tápérték 100g/584 Kalória

Fehérje, zsírsavak, vitaminok, B1-, B2 és E vitamin, ásványianyagok, nyomelemek, foszfor és kálium található benne. Antioxidáns, folsav.Értékes tápanyag forrás nők számára.

Tökmag tápérték 100g/446 Kalória

Kiváló energia forrás,féreghajtó, afrodiziákum, nyugató, altató, hashajtó, vashiány panaszokat enyhíti, prosztata, termékenység. Cinket, magnéziumot, foszfort is tartalmaz, ezáltal visszaszorítják a vérben raktározott zsírok mennyiségét.

Joghurt 100g/145 Kalória

Arónia

Nálunk még nem igazán terjedt el, pedig már nagymamám is ismerte, mikor említettem neki. Ők már gyermekkorában használták teának, ismerték gyógyhatásait. Bezzeg mi, mostanáig azt sem tudtam, hogy van ilyen. De van, és ha van akkor hajrá használjuk ki!

Tehát pár apróság amit tartalmaz az Arónia: Az egyik legerősebb antioxidáns tartalmú bogyó, magas C-vitamin tartalmú, A,-E-, K-, vitaminokat, B- vitamincsoportot tartalmaz, Magnézium, kálium, cink, vas tartalma is jelentős. Vérnyomás szabályozó hatás.                                                                    Adagolása: 2-3 teáskanállal zöldséglébe, müzlibe, joghurtba, krémlevesbe keverve.

Következő bejegyzésemben egy újabb Aróniás recepttel jelentkezem!

Egészséges szép napokat kívánok nektek!

,