Mikor férjhez jöttem erre az alföldi vidékre, sok minden hirtelen eltünt a szemem elől....pl. a hegyek, a dombok, a patakok...
Maradt a slambuc...
Sokáig nem voltam jó kapcsolatban ezzel az étellel. Az okát abban találtam meg, hogy sokan sokféleképpen s még annál is sokfélébben csinálják.
Szóval értitek..
De mivel a gyerekek szeretik, hosszú évek után én is megpróbáltam a saját magam slambucát, s ízlett:)
8 tagú családnak:
- 500 g lebbencs tészta
- 1 fej hagyma
- 300 g húsos szalonna
- kiskanál piros paprika
- 5 db krumpli
- só, bors
A hagymát, szalonnát, krumplit felvágom, külön kis tálakba rakom.
A szalonnát elkezdem pirítani, mikor megpirult kiszedem, ha nem elég a zsír teszek még egy kanállal, s a tésztát beletördelem s megpirítom, ha már a pirítás vége felé járok, a hagymát is beleteszem s egy kicsit együtt is kavargatom, majd visszateszem a szalonnát, a krumplit, a pirospaprikát s felöntöm vízzel, hogy ellepje, s még két újjnyi.Lefödöm, néha belekavarok s ha a krumpli kész, már készen is vagyunk. Ha túl száraznak ítélem, akkor öntök még hozzá vizet, mert szárazon nagyon nem szeretem, de van aki meg úgy szereti jobban...a mi házunknál ez a szokás....