Szendvics, szendvics, de mégis mi legyen benne? Megjelenése legyen kívánatos, állaga és összetétetele legyen: Hm..........

Így próbálok pakolni kedves férjemnek, mikor szükséges. Leginkább a csirkemellet szereti, így legtöbbször azt sütök ki, egyszerre többet is, amire aktuálisan nincs szükség azt lefagyasztom, így bármikor kéznél lesz.

A csirkemellet majorannával szeretem ízesíteni, s egy kis olivaolajban sütöm ki.

A majorannáról:

Felhasználása

Felhasználható levesek (főleg krumpli- és gombaleves), főzelékek (krumpli-, bab-), mártások, húsételek, köztük szárnyas és vadhúsok, továbbá húskészítmények (kolbász, hurka), valamint borok ízesítésére. Kacsa, bárány, birka, ürü, továbbá grillételek, májas és véres töltelékek elkészítésénél szinte nélkülözhetetlen, mert tompítja vagy elveszi a húsok mellékízét.

Gyógyhatása

A majoránna étvágygerjesztő, szélhajtó, gyomorerősítő, nyugtató hatású fűszer, ezért gyógyteák elengedhetetlen alkotórésze. Teáját fejfájás, köhögés, légzési zavarok enyhítésére használják, olajával a reumás testrészeket dörzsölik be. Magas vérnyomás esetén használata körültekintést kíván. Veszélyeztetett terheseknek nemi vágyuk csillapítására ajánlják.

Forrás:http://www.egeszsegtukor.hu/gyogynoveny-lexikon/majoranna.html

Veszünk finom magvas zsemléket, sajtot, vajat, tökmagolajat, salátát.

A tökmagolajból kb. egy kiskanállal rákenek a felső részre, az alsót vajjal kenem meg, s jöhet a többi finomság. Ízlés szerint főtt tojás, hal, uborka , paradicsom. Mindig igyekszem a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket venni, így a paradicsom, uborka általában kimarad ilyenkor a szendvicsből, de annál több van benne, mikor a kertben már minden érik.